Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Πάμε για αφισούλα;;;; (Μέρος 2ο - οδηγίες για windows7)

Παιδιά, γεια σας!

Καιρός να τελειώσουμε την αφίσα που είχαμε αφήσει στη μέση. Πάμε να βάλουμε κείμενο. Τι λέτε;

Στην επιφάνεια εργασίας σας εντοπίστε και ανοίξτε με διπλό κλικ το αρχείο του powerpoint με όνομα: "Δημιουργία Αφίσας", το οποίο έχετε ήδη επεξεργαστεί κι έχετε βάλει φόντο στη διαφάνεια 2. Ήρθε η ώρα να γράψουμε το κείμενο της αφίσας!!! Εγώ έχω επιλέξει να φτιάξω αφίσα με μια φωτογραφία, την οποία ρύθμισα από τις "Μετατοπίσεις". Ε, δε χωρούσαν και οι δυο δασκάλες σας μαζί...! :Ρ

Έχετε σκεφτεί τι θα γράφει πάνω η αφίσα σας, έτσι; 


Βήμα1-2: Από την καρτέλα "Εισαγωγή" επιλέγετε το κουμπί με το κεφαλαίο Α, το κουμπί εισαγωγής WordArt, δηλαδή... όμορφων γραμματοσειρών, κατάλληλων για αφίσες.Βήμα3: Πατώντας το κουμπί του WordArt επιλέγετε γραμματοσειρά που σας αρέσει αλλά και που ταιριάζει με το φόντο σας! Βήμα4: Κάνετε αυτό που σας λέει! ΓΡΑΦΕΤΕ το μήνυμά σας!!!!!!!!!!


Ακόμα κι αν το μήνυμά σας είναι μεγάλο και εμφανιστεί κάπως έτσι...:...κανένα πρόβλημα!!!

Βήμα5: Από τα άσπρα τετραγωνάκια στα πλάγια μπορείτε να σύρετε το πλαίσιο και να το τοποθετήσετε μέσα στην εικόνα ώστε να χωράει κανονικά. Πρώτα από τη μία μεριά κι έπειτα από την άλλη. Δοκιμάστε! 

 


Βήμα 6: Κι επειδή μπορεί το πλαίσιο να 'ναι σε θέση που δε σας βολεύει, γιατί μπορεί να κρύβει κάτι άλλο, μπορείτε να το σύρετε όπου θέλετε. Κάντε κλικ πάνω στη γραμμή του πλαισίου, κρατήστε πατημένο το ποντίκι σας και σύρτε όπου θέλετε το μήνυμά σας.
Αυτό ήταν!!! 

Αν θέλετε να βάλετε περισσότερες γραπτές πληροφορίες, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί!

Και να θυμάστε να αποθηκεύετε συχνά!!!!!!!!! 


ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Μη γεμίσετε την αφίσα τεράστια γράμματα! Ξέρετε δα πώς πρέπει να 'ναι μια αφίσα! ;)