Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Ο δικός μας χάρτης

Φύκιε, γεια!

Μια και σ' αρέσουν οι δημιουργίες, έχω να σου δείξω άλλη μία! Καθώς μελετούσαμε τον χάρτη της Ευρώπης και βλέπαμε τη Μεσόγειο, το σπίτι σου δηλαδή, σκεφτόμασταν ποιους θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα μας για να βάλουν κάνα χεράκι... Είδαμε χώρες παραθαλάσσιες και μη, αλλά καταλήξαμε πως όλοι έχουμε ευθύνη για τη ρύπανση της θάλασσας, ακόμα κι αν δε βρισκόμαστε πολύ πολύ κοντά της. Κάναμε διάφορες σκέψεις, επισκεφτήκαμε διαδικτυακά με το google earth διάφορες χώρες, είδαμε εικόνες, αξιοθέατα, μάθαμε για διάφορα διάσημα παραδοσιακά πιάτα, βρήκαμε πληροφορίες για διάσημα αγαπημένα μας καρτούν, για διάφορους επιστήμονες και καλλιτέχνες και σκεφτήκαμε να τα τοποθετήσουμε όλα πάνω σε έναν κενό χάρτη της Ευρώπης. 

Γι' αυτό επισκεφτήκαμε τον ιστότοπο της e-γεωγραφίας και εκτυπώσαμε έναν χάρτη της Ευρώπης σε πολλές σελίδες. Με λίγο κόπο ενώσαμε κανονικά το... παζλ, το κολλήσαμε πάνω σε χαρτόνια και μετά σε φελιζόλ και... το στήσαμε στην τάξη για να κολλάμε πάνω ό,τι μας εντυπωσίαζε. Υλικό είχαμε αυτό που μας έστειλες με κούριερ, διάφορους χάρτες, βιβλία, αλλά και πολύ διαδικτυακό που ανακαλύψαμε μόνοι μας! Στο τέλος επισημάναμε με πράσινο γκοφρέ τούς τόπους όπου μπορούμε να σε συναντήσουμε. 

Το διασκεδάσαμε, παρόλο που θα θέλαμε να 'χαμε βρει κι άλλα πράγματα για την Ευρώπη. :) Ρίξε ματιά στις φωτογραφίες για να καταλάβεις καλύτερα. ;)