Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

e-Ταξίδι στην Ευρώπη

Αγαπημένα μου παιδιά, γεια σας!

Ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη γνωριμία μας και βαθιά συγκινημένος από την προθυμία σας "όλοι να φροντίσουμε, καλύτερα να ζήσουμε σε μια Ευρώπη δυνατή" γι' αυτό κι εγώ... ετοίμασα ταξίδι μοναχά για πάρτη σας! :) 

Λοιπόν, μια κι είστε πολύ... καλωδιωμένα παιδιά, προτείνω να ακολουθήσετε τις εξής... ταξιδιωτικές οδηγίες. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τη δασκάλα σας, τη μαμά ή τον μπαμπά σας! Τα μικρά παιδιά δεν ταξιδεύουν, ούτε... e-ταξιδεύουν ποτέ μόνα τους! Έτοιμοι;

Πάμε λοιπόν!!!! 



Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης της google (ή πληκτρολογήστε google.gr στη γραμμή διευθύνσεως και πατήστε enter).


Έπειτα πατήστε "Εικόνες" πάνω δεξιά, όπως φαίνεται στην εικόνα αυτή: 

Eκεί μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και να πατήσετε enter.


Η μηχανή θα φέρει μπροστά σας πάααααααααααααρα πολλές αναφορές για τη συγκεκριμένη πληροφορία που ζητάτε. Όμως προσοχή!!! Εμείς θέλουμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια και σιγουριά. 

Από τις εικόνες που θα προκύψουν, διαλέξτε προσεχτικά μία που να σας αρέσει  και αποθηκεύστε στην επιφάνεια εργασίας σας.


Αφού θαυμάσετε τις φωτογραφίες που συγκεντρώσετε και αφού εντοπίσετε τις πρωτεύουσες στον χάρτη της τάξης, ε... καιρός να τις εκμεταλλευτείτε για παιχνίδι. Πώς; 

Παζλάκι!!!!!!!!! 

Κάντε κλικ εδώ (ή πληκτρολογήστε: http://www.jigsawplanet.com/ και πατήστε enter.) για να μεταβίτε στο λογισμικό jigsaw. 

Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί create (=δημιουργία)

Και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, όπως φαίνονται στην εικόνα:

Καλή διασκέδαση!!!!

Τα παζλ αυτά μπορείτε να τα φτιάχνετε μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Γι' αυτό η δασκάλα σας θα φροντίσει να τα φέρει στο μπλογκ, για να 'χω κι εγώ κάτι να ασχολούμαι τις ώρες που δεν είστε κοντά μου. 

Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε το σημερινό μας ταξίδι στην Ευρώπη!

Σας φιλώ
Ο φίλος σας Φύκιος