Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

2ο email: Παιδιά, με συγκινείτε!
Αγαπημένα μου παιδιά,

δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά που πήρα, όταν είδα στον υπολογιστή μου το μήνυμά σας! Ενθουσιάστηκα τόσο που… άνθισα πριν την ώρα μου! Ο Ποσειδώνας να σας έχει καλά! Ήμουν σίγουρος πως δεν θα αφήνατε ένα φυτό να κινδυνεύει, πόσο μάλλον όταν ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του Ποσειδώνα, αυτού με την τρίαινα, ξέρετε…

Παιδιά, τα πράγματα είναι… σκούρα! Τόσο σκούρα που… κοντεύω να χάσω το φως μου. Εξαιτίας της ρύπανσης της Μεσογείου, το φως του ήλιου δε φτάνει ως εδώ κάτω στον βυθό. Δεν μπορώ καν να δω πέρα από τα… φύλλα μου, πόσο μάλλον να φωτοσυνθέσω!

Παιδιά, κάντε κάτι άμεσα! Ενώστε τις φωνές μας με τις φωνές άλλων παιδιών και, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε! “Εγώ κι εσύ μαζί” δε λέτε; Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς! ΜΑΖΙ να διώξουμε τη ρύπανση από τη Μεσόγειο, ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να γλιτώσουμε όλα τα φυτά και τα ζώα της θάλασσας από τον εφιάλτη. Έχω μεγάλη πίστη στη δύναμη της συνεργασίας!

Μάλιστα, για να δηλώσω τη χαρά μου, τη σιγουριά μου για κάτι καλύτερο, αλλά και για να με νιώθετε ισότιμο μέλος της ομάδας σας πια, δημιούργησα ένα ιστολόγιο, μέσα από το οποίο μπορούμε να τα λέμε πιο συχνά και, κυρίως, μπορούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε πολύ κόσμο. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστολογίου είναι http://eurofykious.blogspot.gr/ και η δασκάλα σας θα σας ενημερώσει σχετικά. Έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία μαζί της.

Σας χαιρετώ και περιμένω νέα σας σχετικά με το πώς θα δράσουμε! Παιδιά, το νου σας! Μην ξεχαστείτε! Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας!!!!

Με όλη μου την αγάπη

Φύκιος


Και λίγες ώρες αργότερα (4.3.2015), τα φιλαράκια μου αντέδρασαν: 


Αγαπημένε μας Φύκιε,

Πήραμε το email που μας έστειλες και σου έχουμε καλά νέα. Είσαι ήδη μέλος της ομάδας μας! Πάντα ήσουν. Τώρα πια είσαι ο… βασιλιάς της θάλασσας! :) :) :)  Σε αγαπούμε πολύ και θα θέλαμε πολύ να σε βοηθήσουμε. Δε θα τα παρατήσουμε, να είσαι σίγουρος. Θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι και οι βοηθοί σου σε όλη τη Μεσόγειο, για πάντα. :) :) :) ♥ ♥ ♥

Με αγάπη
Τα παιδιά του Α3